aardappel-knolselderijpuree met zoete aardappel

2 soorten aardappel op 2 manieren bereid

 

gerecht van de week: koken met aardappel
kok: Lobke

“Aardappel is niet iets dat ik vaak gebruik in de keuken, zoete ‘aardappel’ en gnocchi uitgezonderd. Het is vooral in de winter dat deze knollen mijn gerechten inkruipen. Want ik ben op zijn tijd best wel fan van gebakken krieltjes uit de oven en stamppotjes.”

ingrediënten (2-3 personen)

  • 1 knolselderij
  • 3 kruimige aardappels
  • 1 zoete aardappel/bataat uit de oven
  • 12 kastanjechampignons
  • 1 pak notenballetjes (kant-en-klaar)
  • scheutje melk en klontje boter
  • 1 eetl gedroogde tijm
  • 0,5 blokje groentenbouillon
  • olijfolie
  • (zee)zout en peper

recept

Verwarm de oven voor op 180C.

Schil de aardappels, zoete aardappels en knolselderij. Snijd de knolselderij en aardappels in kleine blokjes en de zoete aardappel in langwerpige plakken. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.

Kook de aardappels en knolselderij gaar in water met een half blokje groentenbouillon.

Leg de zoete aardappelplakkrn op bakpapier op een bakplaat, besprenkel met tijm, zeezout en olijfolie en bak circa 20 minuten, eventueel met de grill aan.

Bak de notenballetjes en de champignon-kwarten in een beetje olijfolie.

Maak puree van de gekookte aardappels en knolselderij: giet af en prak met wat boter, melk en peper.

Serveer de puree met de zoete aardappel, balletjes en champignons.