
aardappelsalade met garnalen en zeekraal
frisse aardappelsalade met de smaak van de zee. Voor zomerse dagen
ingrediënten van de week: zeekraal & doperwten
kok: Lobke
“Zeekraal smaakt naar de zee. En daarom smaakt het zo goed bij vis- of schaaldieren. Omdat de zomer nu goed op gang komt en ik op zomerse dagen het liefste salades eet, bedacht ik voor deze week een heerlijk frisse aardappelsalade met onder andere zeekraal en garnalen. Ik had nog honingmosterdsaus over van vorige week, dus daarmee heb ik de aardappelsalade aangemaakt. Je kunt ook mayonaise mengen met citroenzest, -sap, peper, zout en wat yoghurt of kwark.”
ingrediënten (2-3 personen)
- 400-500 g aardappelen of krieltjes in de schil
- 100 g doperwtjes (diepvries)
- 40 g zeekraal
- 200 g garnalenstaarten of cocktailgarnalen
- 1 avocado
- 1-2 sinaasappels
- 1 teentje knoflook
- beetje citroensap
- olijfolie
- peper en zout
- honing-mosterdsaus (kant-en-klaar) of citroenmayonaise
recept
Ontdooi de garnalen onder stromend koud water. Dep ze droog. Meng 2 eetl olijfolie met 1 eetl citroensap, 1 geperst teentje knoflook en wat peper. Leg de garnalen daarin.
Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Kook ze beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Kook de erwtjes circa 5 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Snijd van de sinaasappel(s) de schil er grof af en snijd in vieren. Verwijder de witte rand die aan de parten zit en snijd in stukjes (de vliesjes kun je gerust laten zitten).
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado-helften uit de schil. Snijd in stukjes en besprenkel met wat citroensap en zout.
Bestrooi de afgekoelde aardappelen met wat zout en meng er de honing-mosterdsaus door (hoeveelheid naar eigen smaak, ik houd niet van veel saus dus gebruikte circa 2 eetlepels) .
Verhit een grillpan en bak de garnalen een paar minuten aan elke zijde tot ze mooi roze zijn.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal.