aardbei-tomatensoep-met-koriander

aardbei-tomatensoep met koriander

De zomertoppertjes aardbei en tomaat gaan heel goed samen. Deze zomerse soep is heerlijk verkoelend op warme (na)zomerdagen.

 

gerecht van de week: zomerse soep
kok: Jeannette

“Aardbei en tomaat: beide topstukken uit de zomercollectie. Ze gaan goed samen met elkaar. In een salade of in dit verfrissende zomerse soepje. “

ingrediënten

  • 400 g aardbeien, schoongemaakt
  • 1 el poedersuiker
  • 400 g zoete tomaten, ontveld en pitjes verwijderd
  •  10-15 blaadjes verse munt
  • klein bosje verse koriander
  • 200 ml water
  • scheutje crema di balsamico of balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • evt kneepje shirichasaus (hete saus)

recept

Pureer de aardbeien samen met de poedersuiker, tomaat, verse munt en de koriander. Voeg het water toe en pureer nog even kort.

Schenk het mengsel door een zeef in een kom. Voeg balsamicoazijn en olie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. Een beetje pit is erg lekker. Dat kun je bereiken door een rood pepertje mee te pureren of een klein beetje shirachasaus toe te voegen. Pas op dat het niet gaat overheersen!

 

tip
lekker met crostini, belegd met ricotta, honingtomaatjes en een klein scheutje crèma di balsamico.