brownie met gebakken appeltjes en walnoot

sweet stuff voor bij de thee: brownie met kaneel-appeltjes

gerecht van de week: appel & chocolade
kok: Lobke

“Het is dat deze brownies van pure chocolade met in-kaneel-gebakken-appeltjes en walnoot zo ontzettend lekker zijn, want eigenlijk is het zonde de nieuwe oogst Elstar in een gerecht te verwerken. De appels zijn (ook) zo lekker uit de hand nu deze maand, sappig en friszuur met stevige bite!”

ingrediënten

  • 60 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetl kristalsuiker
  • 1-2 theel kaneel
  • 2 grote eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram pure chocolade 72%
  • 1 Elstar appel
  • 1 eetl vloeibare honing
  • 30 g walnoten

recept

Schil de appel, verwijder de kroost en snijd de appel in kleine stukjes. bestrooi met kaneel en bak in een klein beetje boter. Schenk er na paar minuutjes wat honing over en bak nog kort door. Zet apart.

Smelt au bain marie de boter met de chocolade (breek in stukken). Mix de suiker met de eieren tot een stevige massa en schenk er langzaam het chocolademengsel erbij. Meng de bloem erdoor en spatel op het laatst de appeltjes en walnoten door.

Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag erin en zet circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180C.