aspergequiche met zalm

kok: Lobke
ingrediënten van de week: asperge & ei

“Als ik zin heb in iets hartigs en makkelijks, maak ik quiche. Wanneer ik vochtige groente gebruik, laat ik de room in het eimengsel achterwege, Het is gezonder, gemakkelijker en de taart wordt er compacter van. In het aspergeseizoen komt deze quiche minimaal één keer op tafel. Ik vind asperges echt heerlijk, maar los op het bord vervelen ze me snel… Verwerkt in een quiche met zalm en kappertjes of met rauwe ham vind ik ze spannender.”

recept (2 personen)
10 witte asperges, 5-6 plakken hartige taartdeeg (diepvries), 200 g gerookte zalm, 4 eieren, kappertjes, dille, zout en peper

Schil de asperges, snijd er circa 2 cm af aan de onderzijde en kook ze circa 20 minuten in gezout water met de schillen erop. Laat ze uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een ingevette bakvorm met hartige taartdeeg, prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop de eieren met peper, zout en dille en meng er kappertjes door.

Leg de asperges in de vorm en overgiet ze met het eimengsel. Bekleed met de zalm en vouw de rand van het deeg wat naar binnen. Bak circa 35 minuten tot het deeg knapperig is en het ei gestold.