bananenbrood van amandel-havermoutmeel

dit bananenbrood is niet alleen perfect als ontbijt (geen beleg nodig!), maar ook heerlijk als alternatief voor een koekje bij de thee

ingrediënten van de week: havermout & banaan
kok: Lobke

“Bananen eet ik dagelijks. Vaak meer dan één. Omdat het goed krachtvoer is. Op een werkdag, maar zeker ook vóór of tijdens het wielrennen. Dit gezonde bananenbrood is perfect voor op de ontbijttafel. Bij ons belandt hij daar echter alléén als ik hem diezelfde ochtend bak. Want komt dit brood de oven uit, dan is hij binnen het uur op… Zó lekker! Tip: voeg voor de variatie eens geraspte kokos en/of rauwe cacaonibs (foto) toe.”

recept (2-6 personen)
2 of 3 rijpe bananen, 50 g amandelmeel, 75 g pecannoten, 50 g + 2 eetl havermout, 1 eetl honing, snufje zout, 3 eieren, 1,5 theel bakpoeder (evt 2 eetl geraspte kokos en/of cacaonibs)

Mix 50 g havermout en 50 g pecannoten in de blender of keukenmachine tot grof meel en voeg bij het amandelmeel. Klop de eieren los met het zout. Pureer de bananen tot een glad beslag en meng met de geklopte eieren. Roer het meel erdoor. Breek de overige pecannoten in stukjes en meng met de honing. Schep door het beslag (en voeg eventueel kokos toe). Doe het beslag in een ingevette cakevorm en strooi er 2 eetlepels havermout (en eventueel cacaonibs) over. Druk goed in het beslag met een lepel.

Zet de cakevorm met het beslag eerst 25-30 minuten bedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 175C. Haal het folie eraf en bak nog eens 25 minuten. Zowel warm als koud heel lekker (nb. snijden gaat makkelijker als het brood is afgekoeld). Tip: vries plakjes per stuk of per 2 in. Lekker als tussendoortje.

bananenbrood-sneetjes