biefstukspiezen met taugé, spinazie en bulgur

kok: Lobke
ingrediënten van de week: taugé & rundvlees

“Taugé is een ingrediënt dat ik nooit gebruik in de keuken. Dat komt deels omdat ik als kok niet graag gerechten uit de Oosterse keuken maak, met uitzondering van sushi (oosters éten doe ik overigens wél graag). Maar de voornaamste reden is dat ik taugé gewoon een beetje een gekke groente vind met een wat waterig smaakje. Het heeft meer mondgevoel dan smaak in mijn beleving… Nou goed, dat knapperige wilde ik in elk geval wel behouden in mijn gerecht, dus heb ik de taugé in een wok geroerbakt. In combinatie met de andere ingrediënten in dit gerecht, vond ik de taugé heel goed passen. Viel me niks tegen van mezelf, ik heb dit met smaak gegeten! :)”

recept (2 personen)
150 g bulgur, 150 g verse spinazie, 150 g taugé, 75 g pinda’s, 2 eieren, 200 g biefstuk marinade voor het vlees: 1 Spaanse rode peper, 1 sjalot, 3 el olijfolie, 2 el ketjap, 1 el citroensap, 1 tl honing, snufje knoflookpoeder, snufje gemberpoeder

Minimaal 2 uur van tevoren: Snipper de sjalot, ontdoe de peper van zaadjes en -lijsten en snipper deze ook fijn. Maak de marinade van de peper, ui en de rest van de ingrediënten. Snijd de biefstuk in blokjes en leg in de marinade (even goed omscheppen). Kook de bulgur in circa 10 minuten gaar. Intussen kun je het vlees en de taugé bereiden en de eitjes bakken: Verwarm in een wok wat olie, hak de pinda’s in stukjes en bak ze in de olie, voeg na circa 1 minuut de taugé toe en wok nog een paar minuten. Verhit een koekenpan en bak de biefstukspiezen aan elke zijde 2-3 minuten. Bak de eitjes. Was de spinazie en snijd in reepjes. Giet de bulgur af en breng op smaak met peper en zout. Meng de spinazie erdoor en schep op de borden. Schep de taugé met pinda’s, het gebakken ei en de spies erop.