snelle bloemkoolsalade met kip, hüttenkäse en frambozen

de scherpe tuinkers en zoetzure framboos geven pit aan deze snel-klaar-bloemkoolsalade

ingrediënten van de week: bloemkool & kip
kok:
Lobke

“Bloemkool vind ik een lastige groente. Het is niet dat ik het niet lust, maar ik vind er gewoon niet zoveel aan. Waarschijnlijk omdat het geen uitgesproken smaak heeft. Als ik bloemkool eet, kook ik het nooit lang, mét bite vind ik veel lekkerder. En ik combineer het met krachtige smaken, zoals kerrie of in het geval van deze snel-klaar-bloemkoolsalade: met scherpe tuinkers en zoetzure framboos.”

ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 bakje hüttenkäse
  • 1 bakje tuinkers
  • 400 g kipfilet
  • 50-70 g frambozen (5-6 p.p.)
  • 500 g gnocchi
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper & zout

recept

Snijd de kip in reepjes. Meng een paar eetlepels olijfolie met wat citroensap en zout en mix de kip erdoor. Verhit een grillpan en grill de kip gaar.

Maak kleine roosjes van de bloemkool en blancheer ze 2-3 minuten in ruim kokend water. Giet af en laat uitlekken.

Tip: Je kunt de bloemkool in deze salade ook gewoon rauw eten. Wat je zelf lekkerder vindt.

Kook de gnocchi gaar in gezouten, kokend water (3 minuten).

Meng de bloemkool met de hüttenkäse en tuinkers. Schep de bloemkool en kip op de borden, bestrooi met peper en verdeel de frambozen erover.

Serveer de gnocchi erbij.