luxe boekweitpap met munt en vers fruit

begin je (weekend)dag goed met een stevig ontbijt van boekweitpap met vers fruit

 

ingrediënten van de week: mango & kiwi
kok: Lobke

“Vroeger had ik een heus ‘Brinta-trauma’ dat mijn opa nog eens aandikte (letterlijk). Mijn zus en ik probeerden de Brinta-pap – mèt suiker en boter – zo snel mogelijk naar binnen te werken, vóórdat er klontjes in kwamen. Van koude klontjes kregen we kotsneigingen. Mijn opa echter, zette zijn bord Brinta aan de kant, las eerst rustig de krant en zette dan zijn lepel in dat gestolde, koude Brinta-cement. Hem dát te zien eten, daarvan ging ik kokhalzen. Gelukkig stolde de havermoutpap van thuis minder snel en aten we er behalve honing en boter ook vers fruit in. Maar écht lekker vind ik havermout nog steeds niet en Brinta heb ik nóóit meer gegeten nadat mijn oma stierf en mijn opa naar het bejaardentehuis ging. Maar met boekweitpap is iets raars aan de hand: ik vind het lekker, óndanks dat het dik wordt. Het lekkere zit ‘m overigens wel vooral in de toevoeging van veel extra’s :). Mijn meest minimale variant bevat cacao, kaneel, banaan en honing. Maar liefst eet ik mijn pap zo luxe mogelijk.”

ingrediënten (1 persoon)

 • 250 ml (amandel)melk
 • 5-6 eetl boekweitvlokken
 • 2 theel cacao(nibs)
 • 1 theel kaneel
 • 1 eetl gojibessen
 • 4 dadels of Spaanse vijgen
 • 1 eetl amandelschaafsel of blanke amandelen
 • 1 eetl kokosvlokken zonder suiker (of 0,5 eetl kokosrasp)
 • snufje zout
 • blaadjes van 1 takje verse munt
 • vers fruit (in dit recept: 1 banaan, 1 kiwi, 0,5 mango, frambozen, blauwe bessen)
 • honing of agavesiroop
 • optioneel: 2-3 eetl granola of extra noten (hazelnoten, walnoten of rauwe cashews)

recept

Schil en snijd plakjes van de kiwi, mango en banaan.

Breng de melk aan de kook, zet het vuur laag, voeg de boekweit, cacao(nibs), kaneel, zout en gojibesjes toe en laat een paar minuten koken. Blijven roeren.

Snijd de dadels in stukjes en de munt fijn. Voeg de munt, dadelstukjes, amandel en kokos toe en laat nog 1 minuut pruttelen. Schep de pap in een diep bord, voeg het gesneden fruit, de frambozen en bosbessen toe.

Besprenkel met honing of agavesiroop en strooi er eventueel granola en/of extra noten over.

zo ziet de boekweitpap eruit; niet supersmakelijk om te zien, wél lekker :)

zo ziet de boekweitpap eruit; niet supersmakelijk om te zien, wél lekker 🙂