
bonensalade met tortillachips
Deze bonensalade valt ongetwijfeld bij elke campinggast in de smaak. Lekker fris en supersnel klaar, dat is waar het bij het ultieme campingeten om gaat.
gerecht van de week: campingeten
kok: Jeannette
“het idee was eigenlijk om een salade te maken ín een zakje tortillachips. Ik kwam het idee ergens tegen op een buitenlandse site. Hoe leuk, met name voor kindjes, is het om je eigen zakje chips te hebben met ook nog wat gezonds erin. Helaas, ik kon nergens mini-zakjes dorito’s krijgen, dus moest het recept noodgedwongen aanpassen. Nog steeds lekker en door de gesmolten kaas een topper bij de kindjes. In plaats van in een zakje, misschien dan maar in een bakje. Met je zwembroek aan en je handdoek nog om. Smullen maar!”
ingrediënten (2 personen)
- 1 handje peultjes
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- een handje kerstomaatjes
- 1 verse eetrijpe avocado
- 1/2 bakje verse koriander
- olijfolie (ca 2 el)
- 1 zak tortillachips
- kaas die goed smelt
voor de dressing
- 4 el Griekse yoghurt
- 1/2 limoen, sap en rasp
- 1/2 bakje verse koriander
- 1 tl honing
- peper en zout naar smaak
- straaltje lekkere olijfolie
recept
Haal de peultjes af en kook ze een paar minuutjes. Proef zo nu en dan. Ze moeten nog knapperig zijn! Giet ze af en spoel ze koud . Spoel de zwarte bonen af. Schil de komkommer, verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles bij elkaar in een ruime kom en hussel door. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd hem in smalle parten. Verdeel deze met de koriander over de salade.
Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olie in. Verdeel de chips over de bodem van de pan (mogen elkaar overlappen) en bestrooi (flink) met kaas naar smaak. Doe een deksel op de pan en laat de kaas op laag vuur smelten.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Breek, als de kaas gesmolten is, de tortillaplak in grove stukken en serveer bij de salade. Zet de dressing er los bij, zodat iedereen die naar eigen wens aan toe kan voegen. Besprenkel de salade eventueel nog met wat lekkere olijfolie.
Tip
Houd je van pit? Voeg dan wat hete sirachasaus toe aan de dressing.