borrelbrood-met parmezaan-en-spek

borrelbrood met Parmezaan

Gooi erin wat je in huis hebt en maak van een eenvoudige broodbol een bijzonder borrelbrood. Succes verzekerd

 

gerecht van de week: van de barbecue
kok: Jeannette

“Ik heb het niet zelf bedacht hoor, het concept ‘borrelbrood’, maar vond het wel leuk om er eens iets mee te doen. Had nog een restje bacon liggen, wat Parmezaanse kaas en verse rozemarijn. Ik kocht een eenvoudige grote, ongesneden witte bol bij de AH, sneed hem in en verdeelde kaas, spek en rozemarijn erover. Lekker en verrassend op een tafel vol fijne tapas en gerechtjes van de grill.”

ingrediënten

  • 1 witte bol, of elk brood dat je lekker vindt, ongesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 50 g bacon, in smalle reepjes
  • naaldjes van 2 takjes verse rozemarijn, grofgesneden
  • 50 – 60  g roomboter
  • aluminiumfolie

recept

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het brood in, net niet door, in plakken van ca. 2 cm dik. Draai het brood een kwartslag en snijd nogmaals in plakken van 2 cm dik. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Verdeel de kaas en baconreepjes tussen de sneden. Bestrooi met rozemarijn. Besprenkel met de gesmolten boter. Wikkel het brood in alufolie en zet ca. 20 minuten in de oven. Maak de bovenkant van het brood vrij en zet nog 10 minuten terug in de oven zodat het brood krokant wordt aan de bovenkant.

Dit gerecht kun je ook op de bbq bereiden. Leg de broodbol dan op het rooster en doe het deksel op de bbq. Ff zelf monitoren hoe hard het gaat. Succes.