
bowl met frites en falafel
kommetje met kleur, smaak en vitamines
thema: bowls
kok: Lobke
“De trend van de ‘bowls’ is mij op het lijf geschreven. Ik eet in principe alles uit een kom-bord, behalve eten als pizza en quiche. Niet altijd valt het dan echt onder de trend, want voor mijn gevoel heeft die er vooral mee te maken dat je alle ingrediënten apart ziet en wéét wat je eet. Het gaat om de schoonheid en kleur van je voeding en het maken van combinaties. Nou ja, dat is mijn interpretatie ervan. Pasta bolognese hoor je ook uit een diep bord te eten, maar dat is dus geen ‘bowl’.”
ingrediënten (2 personen)
- 450 g zoete aardappel
- 4 eetl fetablokjes
- 1 avocado
- 1 blik linzen
- 1 pakje kant-en-klare falafel
- 6 eetl kwark
- 2 eetl dragon
- olijfolie
- peper en zeezout
recept
Verwarm de oven voor op 200C.
Maak de zoete aardappel(s) – indien nodig – schoon met een borsteltje of keukenrol (of was of schil ze). Snijd er ‘frites’ van, meng met 2 eetl olijfolie en maal er zeezout over. Spreid uit over een bakplaat met bakpapier en bak circa 25 minuten in de hete oven. Zet de laatste 5-10 minuten de grill aan.
Bak de falafel in olijfolie gaar en warm de linzen op in eigen vocht en laat goed uitlekken.
Meng de kwark met de dragon.
Laat de fetablokjes uitlekken en maal er peper over.
Snijd de avocado over de lengte doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in reepjes.
Schep de ingrediënten in de kommen en schep de kwark erop.