
bowl met tofu en noodles
Deze heerlijke Oosterse bowl met gerookte tofu, knapperige groente en noodles is echt perfect voor lazy days. Snel klaar, gezond en lekker makkelijk allemaal bij elkaar in 1 kom.
thema: bowls
kok: Jeannette
“De bowl is niet voor niets zo’n hit op het moment. Want zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan met een kom vol lekkers én ook nog gezonds, op de bank neer te strijken. Mijn uitgangspunt was gerookte tofu met sesam en amandel. Ik was nieuwsgierig naar de smaak ervan en combineerde hem met udon noodles en paksoi. Supersnel klaar en een hit bij mijn man en mijn kindje van 4. Ideaal dus voor doordeweeks. Je kunt uiteraard ook gewone tofu gebruiken, of kipdijfilet, al dan niet gemarineerd in ketjap oid. En als je wat meer tijd hebt, serveer de ingrediënten dan eens naast in plaats van door elkaar in de kom. Meer weten over bowls? Lees dan vooral ook het bericht van medeblogger Lonneke.”
ingrediënten (ruim 2 personen)
- soba noodles, 2 porties (à 90 g)
- 1 pakje (gerookte) tofu amandel-sesam
- 2 el maizena
- zonnebloem- of arachideolie
- 1 verse knoflookteen, fijngehakt
- 1 rode paprika, gesneden
- 1 grote paksoi, gesneden en gewassen
- lichte sojasaus
- sesamolie
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
recept
bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud en laat uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en meng ze met de maizena in een boterhamzakje. Schud net zolang totdat alle bokjes bedekt zijn met maizena.
Verhit een plens olie in de wok en bak de tofublokjes krokant, onder voortdurend omscheppen. Doe de blokjes in een kommetje. Verhit opnieuw olie in de wok en bak knoflook en paprika onder voortdurend omscheppen kort even aan. Voeg de paksoi toe en roerbak onder voortdurend omscheppen kort, totdat het blad iets geslonken is, maar de stukjes van de steel nog lekker knapperig zijn. Voeg de noodles en tofublokjes toe en roerbak kort mee zodat alles warm is. Doe dit desnoods in 2 porties. Breng het gerecht op smaak met een scheut sojasaus, sesamolie. Verdeel over 2 kommen en bestrooi met sesamzaad.
Tip
Ik had er nog 2 portobello’s (in stukjes) door willen doen, maar dat was ik in alle haast vergeten. Maar als je extra groenten wilt, is dat zeker een optie.