broccolisoep met kastanjechampignons en kalkoen

broccolisoep met kalkoen en kastanjechampignons

Deze romige broccolisoep met kastanjechampignons en kalkoen is rijk van smaak en ook nog eens lekker snel klaar. De perfecte lunchsoep!

 

ingrediënten: broccoli & kalkoen
kok:
Jeannette

 “Samenzijn, een kalkoen soldaat maken en de dag erna shoppen om Kerstinkopen te doen. Dat is, kort samengevat, in grote lijnen het Amerikaanse Thanksgiving. Van origine een feest om dank te uiten voor de oogst en andere fijne dingen. In Nederland is Thanksgiving in bovengenoemde vorm niet echt een hit. Godzijdank. Ik moet er niet aan denken een hele kalkoen te vullen en om de hele dag naar American Football te kijken. Wel gingen we deze week aan de kook met een knipoog naar dit Amerikaanse volksfeest. Met kalkoen dus. Ik maakte een supersnelle broccolisoep met pit. En topte hem af met kalkoen en kastanjechampignons. Een perfect gerecht om de hele familie mee te bedienen, want je kunt de hoeveelheden, indien nodig, gemakkelijk verdubbelen.”

 

ingrediënten (4 personen)

  • 2 el boter
  • 1 sjalot
  • 350 g broccoli (schoon gewicht)
  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 100 g kalkoenfilet à la minute
  • 1 rood pepertje
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1/2 citroen
  • paar takjes tijm

recept

Smelt 1 el boter in een ruime pan. Snipper de sjalot en bak hem glazig in de boter. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de broccoli toe aan de sjalot, schenk er de kippenbouillon bij en laat de broccoli in ca. 10 min. gaar worden. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in kleine blokjes en bestrooi met versgemalen peper. Snijd de champignons in plakjes (in vieren en dan in plakjes). Laat de boter heet worden in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet op vrij hoog vuur snel bruin en gaar. Voeg het pepertje, de tijmblaadjes en de champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen vlug mee zodat ze gaar worden. Bestrooi met wat versgemalen zout en een paar drupjes citroensap. Zet het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en warm de soep even goed door (niet laten koken). Schep de soep op vier borden en verdeel het kalkoen-champignonmengsel erover.

weetje
door wat citroensap en zout toe te voegen aan gebakken champignons versterk en verdiep je de smaak. Is écht een verschil.