
broodje graskaas met tuinkersboter
broodje graskaas met tuinkersboter: de perfecte combi voor een oer-Hollandse lunch. Op en top lente!
ingrediënten van de week: graskaas & tuinkers
kok: Jeannette
“In mijn jaren als culinair redacteur voor Jumbo moest en zou ik eens graskaas opnemen in de seizoensreceptuur voor het voorjaar. Om de een of andere reden kwam het er nooit van. Nu zag ik mijn kans schoon: graskaas moest het zijn dit voorjaar. Lekker romige graskaas. Met tuinkers. Niet teveel aan toevoegen. Deze jonge, romige kaas heeft niet veel nodig.”
ingrediënten (lunchgerecht voor 2)
- 40 gram boter
- 1 spriet bieslook
- 4 blaadjes verse dragon
- 1 eetlepel tuinkers
- zout en peper naar smaak
- 2 broodjes
- 4 blaadjes sla
- paar dikke plakken graskaas
recept
Laat de boter zacht worden en meng er de bieslook, dragon en tuinkers door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes open, beleg ze met (gewassen) blaadjes kropsla en een paar dikke plakken graskaas en bestrooi naar wens met tuinkers.