broodje worst met zuurkool

Het ultieme recept voor een winters broodje: worst, spek, zuurkool en …dille! Een verrassend lekkere combinatie.

ingrediënten: worst & zuurkool
kok: Jeannette

“De kerstdagen zijn bijna achter de rug. Tijd om even bij te komen van alle ‘kerst-stress’, voor zover aanwezig. Ff geen ingewikkelde boodschappen regelen in grootse hoeveelheden, aub. Gewoon back to basic. Niet te duur, maar wel verrassend lekker én snel klaar. Nou, dat is het broodje worst met zuurkool en dille dat ik bedacht voor deze week. De anijsachtige smaak van de dille vormt een perfect trio met het varkensvlees en de friszure zuurkool. Echt een top-combinatie. Een voedzame lunch voor een koude winterdag. Of, in combinatie met een verwarmende soep, ook te serveren als een hoofdmaaltijd. Echt op en top comfortfood!”

ingrediënten (2 personen)

  • 2 gekruide worstjes of chipolata’s van varkensvlees (bij voorkeur lange dunne worstjes gebruiken)
  • 2 wat dikker gesneden plakken ontbijtspek (langwerpig bij voorkeur)
  • 1 el boter
  • 1 el olie
  • 50 g verse zuurkool van het vat
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 2 el mayonaise
  • enkele takjes dille (ca 6) + 1 el fijngehakte dille  
  • 1 tl honing
  • 2 stukken stokbrood of 2 harde broodjes

recept

Wikkel de worstjes in het spek. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en knapperig. Ontwar ondertussen de zuurkool met behulp van 2 vorken. Snijd de toppen van de dille van de takjes, hak ze grof en meng ze door de zuurkool. Klop de mosterd, mayonaise, honing en de eetlepel fijngehakte dille tot een dressing. Snijd de broodjes open en beleg ze met de zuurkool. Leg de worstjes erop en besprenkel naar smaak met de dressing. Klaar!

tip
Dit gerecht kun je ook makkelijk maken als je nog een restje zuurkool over hebt.

Gebruik zoveel dille als je zelf lekker vindt. De smaak van dille gaat erg goed samen met varkensvlees en zuurkool, dus een van een takje meer wordt dit gerecht alleen maar lekkerder!