camembert uit de oven

verwen je gasten met deze feestelijke borrelhap van warme camembert, gedroogde pruimen en walnoten: délicieux!

 

ingrediënten van de week: camembert & gedroogde pruimen
kok: Lonneke

“Als je deze smeuïge camembert op tafel zet met vers brood, een mooi glas wijn en onder goed gezelschap, dan past een knisperend haardvuur daar perfect bij. Helaas hebben wij geen open haard… Laatst dit maar eens op full screen gezet 🙂
De witschimmelkaas camembert wordt overal ter wereld gemaakt, maar komt oorspronkelijk uit Normandië. De smaak is vol, romig en licht pittig. Camembert lijkt op brie, maar ik vind camembert meer karakter hebben. Bovendien is camembert in houten doosjes van 250 gram te koop; perfect voor dit recept! De smaak van gesmolten camembert uit de oven in combinatie met de zoete pruim en de walnoten zal iedereen verrassen.”

ingrediënten (4-6 personen)

  • 1 camembert, in een houten doosje (250 g)
  • 50 g gedroogde pruimen, in stukjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 3 el honing
  • 3 el roomboter
  • 1 el verse tijmblaadjes (of 2 tl gedroogde)

recept

Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de camembert uit de verpakking. Leg een vierkant stuk aluminiumfolie in de beide helften van het doosje. Snijd de camembert horizontaal doormidden in twee (dunnere) rondjes. Leg de camembert (met de afgesneden kant naar boven) op de velletjes aluminiumfolie in het doosje en de deksel.

Smelt de boter in een steelpan en roer hier de honing door en vervolgens de walnoten, pruimen en de tijm. Schep het pruimen-walnoot mengel bovenop de camembert en vouw de hoeken van de aluminiumfolie er losjes overheen. Zet ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Vouw dan de folie open en laat de camembert nog 5 minuten in de oven. Haal de camembert uit de oven en serveer warm met vers brood, toast en/of crudités.