
chips van zoete aardappel
Deze chips van zoete aardappel smaken zeker zo goed als ‘gewone’ chips. Lekker met een dip van mayo, yoghurt en komijn
gerecht van de week: oranje gekleurd
kok: Jeannette
“Er gaat niks boven een handje chips (vooruit, een paar handjes) bij de borrel. Hoog tijd om ze zelf eens te maken. Had nog een flinke bataat cq zoete aardappel liggen. Ik schaafde hem met de mandoline in flinterdunne plakjes, frituurde ze en serveerde er een dip bij van mayo, yoghurt en komijn. Klaar in een handomdraai, dus kon snel weer terug naar de buis om ‘Alexander en Maxima op bezoek in Zwolle’ te aanschouwen. Perfect comfortfood voor een regenachtige koningsdag. Ook leuk om in kleine porties te verkopen op de vrijmarkt.”
ingrediënten
- 1 flinke zoete aardappel/bataat
- frituurolie
- 1 flinke el mayonaise
- 1 flinke el Griekse yoghurt
- 1 tl komijnpoeder
- versgemalen peper en zout
- chilipoeder
recept
Borstel de aardappel (of meerder aardappels) schoon onder stromend water. Droog ze af en snijd in flinterdunne plakjes (met mandoline of kaasschaaf). Verhit de olie tot 180ºC. Frituur de plakjes aardappel in kleine porties goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze over in een andere schaal, zo blijven de porties knapperig. Herhaal deze stappen totdat je alles gefrituurd hebt. Mang mayo, yoghurt en komijnpoeder door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de chips met peper en zout en chilipoeder naar smaak.