scones met citroengras en passievruchtyoghurt

het citroengras maakt deze scones lekker fris van smaak

 

ingrediënten van de week: citroengras & passievrucht
kok: Lobke

“Met deze scones maak je al je lieve vrienden of familieleden blij. Ze zijn lekker fris van smaak door het citroengras en de passievruchtenyoghurt. Perfect als onderdeel van een high tea at home. Op Valentijnsdag bijvoorbeeld :)”

ingrediënten (10-12 scones)

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 0,25 theel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 stengels citroengras
  • 50 g suiker
  • 75 g boter
  • 1 ei (L)
  • 1-2 eetl kwark of yoghurt
  • 4 passievruchten
  • Griekse yoghurt (circa 200 g) of clotted cream

recept

Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet licht in. Verwijder de buitenste taaie blaadje en de onderkant van de citroengrasstengels. Snijd de schoongemaakte stengeld in stukken en doe ze samen met de suiker in de keukenmachine (of hak-bakje van de staafmixer) en maal/hak helemaal fijn.

Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout in een mengkom. Voeg de citroengras-suiker en de zachte boter eraan toe (als de boter nog hard is, zet hem dan een minuutje op 360 Watt in de magnetron). Meng tot het geheel op broodkruimels lijkt. Voeg dan ei en kwark toe tot het deeg loslaat van de mengkom.

Kneed nog even door op een bebloemd werkvlak en rol uit tot een lap van 2 cm dikte. Steek er rondjes uit met een (gekarteld) rond vormpje van circa 5 cm doorsnede. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk eventueel met een beetje eigeel of melk.

Bak circa 12 minuten tot de scones goed gerezen en goudbruin zijn.

Halveer de passievruchten en schep de helften leeg. Meng met de Griekse yoghurt of clotted cream en serveer bij de (warme) scones.