
clafoutis met bramen
de kwark in het havermoutbeslag maakt deze claufoutis met bramen enorm smeuïg.
ingrediënten van de week: bramen & haver
kok: Lobke
“Altijd al eens willen maken, een clafoutis. Dus nu we bramen (van eigen struik!) op het menu hebben staan, greep ik mijn kans. En mán, wat een succes! Door de kwark is de ‘cake’ ontzettend lekker smeuïg en doordat de bramen sap afgeven, is de hele clafoutis vol van bramensmaak, met een hint tijm. En het leuke is dat je dit fantastische (en makkelijke) nagerecht ook kunt maken met frambozen, blauwe bessen of kersen. Voor de variatie kun je de tijm vervangen door munt.”
ingrediënten
- 100 g havermout
- 3-4 eetl havermelk
- 200 ml magere kwark
- 2 eieren
- 3 eetl suiker
- handvol verse tijmblaadjes
- 250 g bramen
- beetje boter
- poeder- of kaneelsuiker
recept
Verwarm de oven voor op 200C
Maal de havermoutvlokken tot een fijn meel. Roer de suiker en tijm erdoor en meng met een garde of vork de eieren en de melk erdoor. Voeg de kwarke in etappes toe en klop tot een ‘beslag’.
Vet een lage vorm van 24 cm doorsnede in met boter en verdeel de bramen over de bodem.
Schenk het beslag over de bramen, verdeel door de vorm door wat te ‘schudden’ en zet de schaal in de oven. Bak af in 25-30 minuten.
Bestrooi met flink wat poeder- of kaneelsuiker. Serveer lauwwarm – samen uit de schaal eten is het lekkerst 🙂