club sandwich met komkommer, feta en zalm

soms verdien je gewoon een wat luxere lunch, zoals deze club sandwich met feta!

 

ingrediënten van de week: feta & komkommer
kok: Lobke

“Keuzes maken voor broodbeleg vind ik lastig. Ik ben snel geneigd ‘taartjes’ te bouwen op rijstwafels of sandwiches te maken van sneden vers brood. Deze club sandwich bestaat eigenlijk uit twee ‘taartjes’: één met zalm, groene peper en honingmosterdsaus en één met feta en komkommer. Dubbel feest dus. Wat een luxe. Maar soms verdien je dat gewoon!”

ingrediënten (2 sandwiches)

  • 3 dikke, grote sneden donkerbruin vers brood  van een ‘boule’
    (ik kocht bij de bakker een ongesneden abdijbrood met zonnebloempitten)
  • 2-3 plakken gerookte zalm
  • 60 g feta
  • 6 plakjes komkommer
  • 3 groene pepers
  • 2-3 eetl kant-en-klare honingmosterdsaus (tip: dille-yoghurtsaus kan ook)
  • handjevol gemengde sla
  • beetje zwarte peper uit de molen

recept

Halveer de grote sneden brood, zorg dat je voor elke sandwich een stapeltje kunt maken van 3 halve sneden van groot naar klein. Snijd 1 peper in kleine stukjes.

Besmeer de onderste snede met honingmosterdsaus, leg er sla op, de stukjes peper en vervolgens de zalm.

Amelander honingmosterdsaus

Mijn favoriet: Amelander honingmosterdsaus

Leg de volgende snede brood erop en beleg met plakjes feta, bestrooi met zwarte peper en plaats de schijfjes komkommer erop.

Leg het laatste sneetje brood erop, doe daar weer wat saus op en maak de club sandwich af met een hele peper.