eierkoek met mascarpone-lemon curd en framboos

kinderlijk eenvoudige taartjes van mini-eierkoek, citroenroom en frambozen: hoe lekker kan simpel zijn 🙂

 

ingrediënten van de week: frambozen & room
kok: Lonneke

“Frambozen groeien goed in het Nederlandse klimaat en zijn in juli volop verkrijgbaar. Mijn ouders hebben ook frambozen in de tuin, witte frambozen. Die er misschien minder zoet uitzien, maar zoeter smaken dan gewone frambozen. Helaas kon ik in dit gerecht de bijzondere witte (eigenlijk pastelgele) framboos niet gebruiken. Gelukkig is de gewone rozerode framboos wél decoratiever.
Was frambozen trouwens niet, ze nemen dan te veel water op en dan wordt de smaak waterig. Laatst las ik een handige tip hoe je de tere vruchten het beste kunt bewaren. Namelijk door ze helemaal los van elkaar te leggen, bijvoorbeeld uitgespreid op een bord, en zo te bewaren in de koelkast. Dit recept van eierkoek met mascarpone-lemon curd en framboos is perfect voor een snelle (kinder)traktatie.”

ingrediënten (4 taartjes)

  • 150 g frambozen
  • 4 el room (stijfgeklopt)
  • 250 g mascarpone
  • 4 el lemon curd
  • 8 mini-eierkoeken (of 4 grote waar je 8 rondjes uitsnijdt)
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • evt. extra poedersuiker

recept

Roer de vanillesuiker en de lemon curd door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Beleg elke mini-eierkoek met twee eetlepels van het roommengsel en leg er een paar gehalveerde frambozen op. Leg de andere mini-eierkoek erop en schep op elk taartje nog een dun laagje citroenroom. Decoreer met frambozen, geraspte limoenschil en bestrooi eventueel met extra poedersuiker.