
erwten-avocadosoep met zalm
supermakkelijk, snel en heel gezond
gerecht van de week: klaar in 15 minuten
kok: Lobke
“Ik weet dat ik niet lang geleden ook al een erwtensoep heb gepost op ons blog, maar blijkbaar zit ik in de modus om 1 soep steeds anders te maken. Laatst had ik op een zaterdag weinig tijd en zin om te koken. We hadden gerookte zalm, stokbrood en avocado gekocht voor de lunch op zondag in huis en samen met een pak erwtjes dat nog in de vriezer lag heb ik daarmee ff snel in een kwartier deze soep in elkaar gedraaid. En hij is heerlijk! Lekker fris en maaltijdwaardig. En bovendien voelt hij mega gezond :)”
ingrediënten (2 personen)
- 1 flinke sjalot
- 1 teentje knoflook
- 350 g diepvrieserwten
- eetl dragon of dille
- 1 avocado
- 1 sinaasappel
- 200 g gerookte zalm
- 750 ml bouillon van 2 blokjes groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
- optioneel: 2 eetl zure room of kwark
- stokbrood of Turks brood
recept
Ontdooi de erwten in een schaal lauw water.
Rasp de schil van de sinaasappel met fijne rasp of zestmestje. Halveer de sinaasappel.
Maak de bouillon van kokend water uit de waterkoker.
Snipper de sjalot en fruit samen met het uitgeperste teentje knoflook.
Voeg de erwtjes, kruiden en zest toe, schep even om en blus af met het sinaasappelsap. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten koken.
Snijd intussen de zalm in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een eetlepel.
Haal de pan van get vuur, voeg de avocado toe en pureer de soep met de staafmixer. Meng de zalm erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een schepje zure room en eet er stokbrood bij.