
feta-dip met komkommer en munt
lekker friszuur van smaak, deze feta-dip met komkommer en munt. Lekker als onderdeel van een zomers mediterraan hapjesbuffet
ingrediënten van de week: komkommer & feta
kok: Jeannette
“Ik ben gek op koken, maar in de zomer zit ik liever in de zon met een glas wijn dan dat ik in mijn (te) kleine keuken sta. Bovendien heb ik nooit veel honger als het warm is. Kortom: ff op de gemakzuchtige toer deze week. Ik maakte een lekkere dip met zoute en lekker hartige feta, frisse komkommer en zurige Turkse yoghurt. Echt perfect zomer-borrelvoer en klaar in een handomdraai. Een soort van variant op de Griekse tzaziki. Lekker als voorafje, of als onderdeel van een hapjesbuffet. Kind kan de was doen. Zonde om te kopen in de supermarkt, want zelfgemaakt een stuk lekkerder (en goedkoper ;-))”
ingrediënten (hapje voor 4 personen, onderdeel hapjesbuffet)
- 1/2 komkommer
- 75 gram schapen- en geitenfeta (bv van Dodoni)
- 2 eetlepels Turkse yoghurt
- 1 flinke teen knoflook
- ca. 6 blaadjes munt
- peper en zout naar smaak
- olijfolie naar smaak
recept
Schil de komkommer, halveer hem over de lengte en verwijder de pitjes met een theelepeltje. Rasp de komkommer op een fijne rasp, doe hem over in een zeef en druk het meeste vocht eruit.
Meng de komkommerrasp met de verkruimelde feta en yoghurt en pers er de knoflook over. Snijd de blaadjes munt zéér fijn en roer door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en voeg een klein scheutje goede olijfolie toe. Lekker met pitabrood, Turks brood of Libanees platbrood.