frambozensorbet met lemon curd en munt

supersimpel homemade ijs van bevroren frambozen; zonder ijsmachine te maken

 

gerecht van de week: ijs
kok: Lonneke

“IJs fotograferen is een vak apart. Daar ben ik nu wel achter gekomen. Dit recept is super makkelijk en het ijs is binnen een paar minuten gemaakt, maar dan moet je het eigenlijk ook gelijk opeten. Op zich is dat geen probleem natuurlijk, behalve als je het eerst nog moet fotograferen voor dit blog… Vooral als het al donker is, je nog lampen bij elkaar moet zoeken en er kinderen op de achtergrond om ijs smeken 🙂 De foto van deze frambozensorbet met lemon curd en munt ziet er dus een beetje gesmolten uit, maar ook dan is het nog superlekker!”

ingrediënten (4 personen)

  • 250 g diepvries frambozen (1 doosje)
  • 3 el lemon curd
  • 2 el honing
  • 2 el munt (alleen de blaadjes), in dunne reepjes
  • nodig: staafmixer of keukenmachine

recept

Zet alle ingrediënten klaar, behalve de frambozen (die laat je tot het laatst in de vriezer). Maak dit dessert pas na het diner, het is in een paar minuten klaar.

Mix de bevroren frambozen, de lemon curd, de honing en 3 eetlepels heet water in een hoge kom met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Roer er voorzichtig 1 eetlepel van de fijngesneden munt door. Verdeel de frambozensorbet met lemon curd over vier glazen of kommetjes. Garneer met de extra munt en serveer direct.