frittata met verse groenten en pangasiusfilet

kok: Lobke
ingrediënten van de week: spinazie & pangasius

“Verse spinazie eet ik het liefste rauw of heel kort geroerbakt. En: bij spinazie hoort ei. In deze gevulde omelet combineer ik dit allemaal. Het lekkerste vind ik frittata wanneer ik het maak met kakelverse eieren. Zelfgeraapt, zo onder de kip vandaan. Een aantal keer per jaar doe ik dat, wanneer ik mijn vriend in het weekend help de dieren te verzorgen op de groenschool waar hij werkt. Vind dat rapen altijd wel even spannend; ik vind kippen heel grappige beesten, maar stiekem ook een beetje eng.”

recept
5-6 eieren, 125 g kastanje champignons, 150 g verse spinazie, bosui, 100 g ovengedroogde tomaten uit pot, 250 g pangasius, 1 bol (buffel)mozzarella, olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder

Snijd de champignons in parten en bak ze in olie met wat knoflookpoeder. Snijd circa de helft van de spinazie in reepjes en roerbak kort mee met de champignons. Bak de pangasiusfilets in een koekenpan gaar en ‘breek’ in stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Klop de eieren met peper en zout, roer de champignons, spinazie, bosui en tomaten erdoor en schenk over de vis. Snijd de mozarella in plakken en leg ze in het eimengsel in de pan. Laat op zacht vuur garen met een deksel op de pan. Zodra de onderzijde gaar is, leg een groot bord op de pan, keer de pan en laat de frittata met de andere zijde terug in de pan glijden. Bak kort af. Bestrooi met zeezout, serveer op een bedje van verse spinazie