garnalencocktail van rivierkreeftjes

in deze variatie op de klassieke garnalencocktail zitten rivierkreeftjes in plaats van Hollandse garnalen. Hun zoete smaak past perfect bij cantaloupe!

ingrediënten van de week: rivierkreeftjes & sla
kok: Lobke

“Deze variatie op de klassieke garnalencocktail is té simpel qua bereiding en lekker fris. En daarmee dus een ideaal zomergerecht. Heerlijk als maaltijdsalade voor twee of als voorgerecht voor vier personen. Met weinig moeite kun je hiermee toch indruk maken. En je hebt plenty tijd over om wat langer in de zon te zitten of een wat ingewikkelder hoofdgerecht te maken.”

ingrediënten

  • 0,5 cantaloupe
  • 200-250 g rivierkreeftjes
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • 75 g jonge bladsla of veldsla
  • 3 eetl ketchup
  • 2 eetl kwark
  • 1 theel gembersiroop
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • scheutje citroensap
  • stokbrood of zelfgebakken olijvenbrood

recept (2-4 personen)

Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd in stukjes.

Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees eruit, snijd de avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap en peper.

Meng de ketchup met de kwark, peper en zout en de gembersiroop. Meng met de rivierkreeftjes.

Verdeel de sla over 2 borden of 4 schaaltjes. Voeg de zalm, avocado en meloen toe. Schep op het laatst de rivierkreeftjes op de salade.

Serveer de garnalencocktail met het brood.