
gegrilde aubergine met mozzarella
allemansvriend aubergine gaat perfect in de mix met Italiaanse ingrediënten zoals buffelmozzarella en kraakverse basilicum
gerecht van de week: aubergine anders
kok: Jeannette
“Aubergine anders… Tsja, wat is de norm eigenlijk wat betreft de aubergine? Ik verwerk ‘m meestal in sauzen, of gril ‘m samen met courgette. Aubergine is neutraal en kan heel wat smaken aan, vind ik, mits ze niet overheersen. Op vrijdag is het hier altijd maximaal relaxen. Dus halen we iets of maken we het onszelf niet te moeilijk qua eten. Ik maakte voor vandaag gegrilde aubergine met buffelmozzarella. Supersimpel en perfect op tafel in combi met Italiaanse vleeswaren en enkele milde kazen.”
ingrediënten (voor- of bijgerecht voor 4)
- 1 aubergine, in 8 dikke plakken
- 2 el olijfolie
- 1 bol buffelmozzarella, in 4 dikke plakken
- 2 el rode of groene pesto
- 4 flinke basilicumblaadjes
- handje rucola
- grill
recept
Bestrijk de aubergineplakken met olie, bestrooi met versgemalen zwarte peper en zout en gril ze aan weerszijden op de grill. Haal ze van de grill, bestrijk ze met de pesto, leg op 4 plakken een plak mozzarella en een blaadje basilicum. Dek af met de andere 4 plakken aubergine en bestrooi met rucola. Leg ze eventueel nog even kort op de grill. Let erop dat de kaas niet helemaal wegsmelt.