
gegrilde sint-jakobsschelpen met lamsoren en komkommer
niks meer aan doen: dit gerecht van gegrilde sint-jakobsschelpen met lamsoren en komkommer is heerlijk in al zijn eenvoud
ingrediënten van de week: lamsvlees & fèta
kok: Jeannette
“Smaken uit de zee: sint-jakobsschelpen met lamsoor. Niet teveel aan knutselen is mijn devies, daarmee verpest je de subtiele smaken. Ik hield het deze week zeer eenvoudig en dat leverde werkelijk een fantastisch voorgerecht op. Als ik mijn wederhelft mag geloven: ‘dit kan zo op een menukaart van een restaurant’.”
ingrediënten (2 pers.)
- 1/3 komkommer
- ca. 80 g lamsoren
- 1 theelepel sesamzaad
- 6 sint-jakobsschelpen
- 1½ eetlepel arachideolie
- enkele druppels sesamolie
- ½ citroen, in partjes
recept
Schil de komkommer, halveer hem en schraap de pitjes er met een theelepeltje uit. Halveer de helften nogmaals over de lengte en snijd de komkommer in kleine blokjes. Was de lamsoren kort in een vergiet onder koud stromend water en droog de blaadjes in de slacentrifuge. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Bestrijk de sint-jakobsschelpen aan beide zijden licht met arachideolie. Verhit de grillpan of -plaat en grill de jakobsschelpen in 3-4 minuten nét gaar. Draai ze halverwege om.
Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok. Bak de komkommerblokjes onder voortdurend omscheppen ca. 3 minuten. Voeg de lamsoren toe en bak nog 1½ minuut mee.
Verdeel de groenten over de borden, leg de sint-jakobsschelpen erbij, besprenkel met de sesamolie en bestrooi op het laatst met de sesamzaadjes. Geef er een partje citroen bij.