
Grieks eenpansgerecht met gehakt en kikkererwten
de feta in dit Grieks eenpansgerecht met gehakt en kikkererwten is voor het Griekse vakantiegevoel natuurlijk onmisbaar!
gerecht van de week: campingeten
kok: Lonneke
“
Ik ben een paar keer in Griekenland geweest en dit eenpansgerecht met gehakt en kikkererwten nooit letterlijk zo daar gegeten, maar een gerecht met gekruid gehakt en feta noem ik al snel Grieks 😉 Dit 1-pans gerecht is zo gemaakt en geeft me meteen een vakantiegevoel. De combinatie met kikkererwten, puntpaprika – en lekker veel knoflook! – is heerlijk. Vers brood erbij en – hopelijk – buiten opeten!”
ingrediënten (4 personen)
- 600 gram gehakt (half-om-half)
- 2 puntpaprika’s
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1 el paprikapoeder
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
- 1 blik kikkererwten (425 ml)
- 1 bosje peterselie, de blaadjes fijngehakt
- 200 gram feta (van Dodoni)
recept
Snijd de paprika in reepjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt tot goed bruin en kruimelig is. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg nu de ui, de knoflook (uitgeperst of fijngesneden) en de paprika toe en bak het tot de uien glazig gebakken zijn. Roer dan de tomatenpuree er doorheen, blus af met een scheutje water en laat het gehaktmengsel ongeveer 5 minuten sudderen.
Voeg de kikkererwten toe en verwarm ongeveer nog een paar minuten door. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Verkruimel de feta en strooi het samen met de peterselie over het eenpansgerecht. Lekker met stokbrood en komkommer of een salade.