groene smoothie met mango

tropische variant op een groene smoothie, bomvol vitamines en vezels. Fris, romig, snel gemaakt… hup, vlug in de zon!

 

ingrediënten van de week: mango & kiwi
kok: Lonneke

“Nu de meteorologische lente is begonnen, heb ik in de ochtend minder trek in warme havermoutpap. Meestal ontbijt ik yoghurt met granola en banaan en als afwisseling vind ik deze groene smoothie een heerlijke kickstart. Ook lekker met ander fruit of verse gember. Deze groene smoothie met mango is lactosevrij, glutenvrij en suikervrij en zit vol waardevolle nutriënten waarmee je het in principe tot de lunch vol zou moeten kunnen houden. Al heb ik in de loop van de ochtend vaak nog wel wat koolhydraten nodig. Gruwel je van spinazie? Ik beloof je, in deze smoothie proef je daar niets van!”

ingrediënten (2 personen)

  • 1 mango, geschild en ontpit
  • 2 kiwi’s, geschild
  • ½ banaan
  • 2 flinke handen (baby)spinazie
  • 6 blaadjes munt
  • 4 tot 6 el kokosmelk (of kokoswater)
  • 1 el hennepzaad

recept

Voeg alle ingrediënten in een hoge maatbeker (of in een blender als je die hebt). Mix (met de staafmixer) of blend tot een egaal, romig geheel. Voeg eventueel wat extra kokosmelk, kokoswater of water toe als de smoothie te dik is. Verdeel de groene smoothie met mango over twee glazen.