
zomerse erwtensoep
erwtensoep winters? Nee hoor! Als je het maakt van verse doperwten, is het een op en top zomerse soep
gerecht van de week: zomerse soep
kok:Lobke
“Deze zomerse erwtensoep met verse munt en basilicum is echt een ontdekking! De verse kruiden en limoen geven de doperwtensoep een zomers karakter. Door de ansjovis en het ei heeft de soep een nicoise-tintje, voor een schepje vakantiegevoel ? En de kleur is ook fantastisch!”
ingrediënten (2 personen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 blokjes groentenbouillon
- 450 g doperwtjes (diepvries of vers)
- 10 muntblaadjes
- 10 blaadjes basilicum
- geraspte schil van 0,5 – 1 limoen
- 1 blikje ansjovis
- scheutje extra vierge olijfolie
- 1 ei
recept
Schil en hak de ui en knoflook fijn. Fruit ze in olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de doperwten en limoen toe en bak kort mee. Voeg 1 liter kokend water toe en 2 blokjes groentebouillon. Laat circa 20-25 minuten koken.
Kook het ei hard.
Voeg de basilicum en munt toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of borden, leg een half ei erin en wat ansjovis-filets naar smaak.
Besprenkel met wat extra vierge olijfolie.