
hotdog van de barbecue
deze hotdog ligt op een ciabatta met zuurkool, vijg en ananas
gerecht van de week: van de barbecue
kok: Lobke
“Wat zo lekker is van barbecueĆ«n, is dat het dan lekker weer is š En dat gebeurt ook zeker nog wel in de ‘nazomer’ van eind augustus en september! Normaliter eet ik nooit worst van de barbecue, omdat het redelijk lang duurt om te garen (en omdat ik zo veel mogelijk vegetarisch wil eten). Maar ik had ineens enorme zin om een hotdog ‘anders’ te maken. Met goede (bio) rundersaucijs van de slager, zuurkool, vijg en ananas. Op een ciabatta. Kost een half uur bereidingstijd, maar dan heb je ook wat: het is een van de lekkerste hotdogs die ik ooit heb gegeten, ondanks dat ik geen ketchup in huis had…”
ingrediƫnten (4 personen)
- 500 g zuurkool (zakje)
- 3-4 Turkse vijgen
- 1 plak verse ananas
- 4 rundersaucijzen
- 4 ciabatta’s
- 1,5 eetl honing
- 1 eetl mosterd
- 5 eetl appelsap (optioneel)
- beetje olijfolie
- peper
- ketchup (optioneel)
Tip: gebruik je vegetarische worst, check dan even de bereidingswijze op de verpakking
recept
Steek de barbecue aan. Zorg er ook voor dat op 1 deel geen of minder kolen liggen zodat je ze ook op ‘lager vuur’ kan doorgaren. Zodra de kolen heet zijn:
Snijd de vijgen en ananas in kleine stukjes en doe samen met de zuurkool in een pan. Voeg 5 eetlepels appelsap (of water), 1 eetlepel honing en wat peper toe. Kook circa 15 -25 minuten (afhankelijk van hoe zacht je de kool wilt. Een beetje knapperig vind ik wel lekker).
Smeer de worsten in met een beetje olie en leg ze op de barbecue. Keer ze regelmatig. Wanneer ze mooi bruin zijn, gaar ze dan aan de zijkant nog door.
Halveer de broodjes en grill ze aan de binnenzijde op de barbecue.
Giet de zuurkool af.
Zodra de saucijzen gereed zijn:
Smeer de broodjes in met mosterd, verdeel de zuurkool erover en leg de worst erop. Doe er eventueel nog wat ketchup over.