
kikkererwten-spinazie-cheeseburger
voor de nodige variatie: vegetarische cheeseburger
gerecht van de week: hamburger
kok: Lobke
“Deze vegetarische cheeseburger kost iets meer tijd om te bereiden dan een hamburger van de slager, maar het is de moeite waard! En een beetje variatie in het hamburger-zomerseizoen kan geen kwaad, toch?”
ingrediënten (4 personen)
- 1 blik kikkererwten (ca 400 g)
- 300 g diepvries bladspinazie
- 3 plakken geitenkaas
- 2 eetl zongedroogde tomatenreepjes
- 2 eieren
- handvol pijnboompitten
- 100 g fijne havermout
- 4 kaiser broodjes
- olijfolie
- peper en een flinke snuf zout
recept
Maal de havermout tot een grof meel (bv met staafmixer)
Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Snijd 1 plak geitenkaas in stukjes. Meng in een keukenmachine of met een vork in een schaal de kikkererwten, spinazie, eieren en geitenkaas-stukjes, zout en peper. Meng niet te lang, de kikkererwten mogen nog deels heel zijn.
Meng er het havermoutmeel, pijnboompitten en zo gedroogde tomatenreepjes door met een vork.
Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan. Schep met een opscheplepel 1/4 van het kikkererwten-spinaziemengsel uit de schaal. Vorm met de hand tot een wat platte vorm en doe in de pan. Herhaal 3 keer voor de andere burgers. Bak de burgers circa 2 minuten op hoog vuur (of tot ze een krokante bodem hebben) en keer ze om met een grote platte spatel (ze zijn minder compact dan vleesburgers). Zet na 1 minuut het vuur laag en laat de burgers circa 4-6 minuten garen. Leg in de laatste minuut een halve plak geitenkaas over elke burger.
Schep ze op de broodjes en serveer er eventueel ketchup en salade bij.