kokos-panna cotta met verse mango

een tropische panna cotta met geraspte kokos en vers tropisch fruit

ingrediënten van de week: mango & kokos
kok: Lobke

“Panna cotta met (coulis van) vers fruit is mijn favoriete nagerecht in restaurants. Ik wilde het heel graag zelf een keer maken. Deze week greep ik mijn kans en maakte een tropisch kokospuddinkje met vers tropisch fruit. Het nadeel van panna cotta is dat het behoorlijk lang moet opstijven. Dus heel spontaan kun je het niet op tafel zetten. Aan de andere kant is het erg simpel om te maken en kun je dus de avond van tevoren even snel je roompuddinkjes in de koelkast zetten. Heerlijk om te serveren na mijn lichte gerecht van volgende week :)”

ingrediënten (3-4 personen)

  • 150 g volle melk
  • 150 g slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2-3 blaadjes gelatine
  • circa 30 g geraspte kokos
  • 1 mango

recept

Snijd het vanillestokje open over de lengte. Breng melk, room, suiker, 25 g kokos en het vanillestokje aan de kook. Week de gelatineblaadjes intussen in koud water (circa 5 minuten). Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en meng door het warme roommengsel.

Spoel 3 of 4 glaasje om met koud water (niet afdrogen) en vul ze met het roommengsel. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Schil de mango. Snijd de mango over de lengte een aantal keer in en vervolgens in de breedte, zodat er vierkantjes ontstaan. Snijd langs de pit de blokjes mango eraf. Herhaal aan de andere kant.

Schep vlak voor serveren de mangoblokjes op de panna cotta en bestrooi nog met een beetje kokosrasp.

ook lekker: panna cotta met stoofpeer en kruidnoot

ook lekker: panna cotta met stoofpeer en kruidnoot

Tip: als je de kokos weglaat uit de panna cotta, kun je het roompuddinkje echt met elk fruit combineren. Bijvoorbeeld met stoofpeer (en kruidnoten)! Of probeer eens de frambozen panna cotta met munt van Jeannette!