
komkommer-kikkererwtensalade met babyspinazie en feta
geen zin in veel snij- en hakwerk, maar wel in een salade? Deze snelle maaltijdsalade is perfect!
ingrediënten van de week: komkommer & feta
kok: Lonneke
“Tussen de middag zou ik wel vaker salades willen eten, maar ik zie dan op tegen veel schil-, snij- en hakwerk. Deze komkommer-kikkererwtensalade met babyspinazie en feta is op zo’n moment perfect, want je hoeft alleen maar komkommer en avocado te snijden. Twee simpele snijklussen. Kijk hier om te zien hoe je een avocado schilt en snijd als een pro. De salade is fris door de komkommer, hartig door de feta, romig door de avocado, mooi groen door de babyspinazie en het vult goed door de kikkererwten. De dressing met yoghurt- knoflookdressing is er zalig bij.”
ingrediënten (4 personen)
- 2 komkommers
- 150 g Dodoni feta
- 1 blikje kikkererwten (400 g)
- 2 avocado’s
- 100 g babyspinazie
- handje fijngehakte peterselie
- 1 tl citroensap
voor de dressing:
- 3 el yoghurt
- 3 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
- 2 tl citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en versgemalen peper
recept
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een grote schaal. Snijd de komkommers en de avocado’s in blokjes en doe ze bij de kikkererwten. Schep de babyspinazie en de peterselie door de salade met een beetje citroensap.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de kikkererwtensalade en verkruimel de feta over de salade.