krokante graskaastosti met tuinkers

smaakvolle graskaastosti – met een beetje groen – wordt ook tussen bakpapier lekker krokant

 

ingrediënten van de week: graskaas & tuinkers
kok: Lonneke

“Op vrijdag maken we het oude brood op en is het bij ons vaak tosti-dag – of wentelteefjesdag. Deze week maakte ik een krokante graskaastosti met tuinkers. Een beetje ‘groen’ bij een tosti met kaas kan geen kwaad en de pittige smaak van de tuinkers smaakt heel goed met de romige, jonge graskaas. Je kunt voor de tosti elke broodsoort gebruiken die je wilt; op bovenstaande foto heb ik ‘brood van vroeger’ gebruikt, de variant met boekweit en chia. Om de tosti lekker krokant te laten worden, moet je gewoon een beetje geduld hebben. Ook zo’n hekel aan het schoonmaken van het tostiapparaat? Leg dan het belegde brood tussen bakpapier op het tosti-ijzer. Zo maak ik mijn tosti’s tegenwoordig altijd: ze worden ook tussen bakpapier heerlijk bruin en krokant.”

ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 4 plakken graskaas
  • 1 bakje tuinkers
  • roomboter
  • 1 vel bakpapier en een tostiapparaat

recept

Zet het tostiapparaat aan en maak ondertussen twee dubbele boterhammen met de graskaas en een plukje tuinkers. Smeer dan de buitenkant van het brood (dus de boven- en onderzijde) in met roomboter. Leg het brood op het tosti-ijzer tussen een vel bakpapier. Laat bruin en krokant worden en serveer met wat tuinkers.