lamsrack met tomatensalade

wie zegt dat je op de camping niet ‘luxe’ kunt eten, heeft ongelijk 🙂

gerecht van de week: campingeten
kok: Lobke

“Campingeten betekende vroeger opgewarmde macaroni van thuis, pasta of aardappelpuree uit een zakje, soep uit blik of vlees van de barbecue. Met salade van ijsbergsla vol mais uit blik. Niets culinairs of écht lekkers. Hoewel het altijd wel smaakte, want het was vakantie. Toch ben ik lang geleden afgestapt van het idee (en de uitvoering) dat campingeten – ofwel koken op één, max twee pitjes – niet luxe of vers kan zijn. De meest uitgebreide maaltijdsalades kun je zonder gas maken. Of we eten een stuk mooi vlees van de lokale slager of vis van de markt (op de partygrill), vergezeld van een salade van verse groenten vol zonnige smaak. Liefst ook van de markt. Het bezoeken van versmarkten in Frankrijk vind ik super. Totaal anders dan de markt in Nederland en absoluut bijdragend aan het vakantiegevoel. Hoewel ik supermarchés ook best super vindt. Omdat ze in Frankrijk liggen waarschijnlijk. Omdat we deze zomer niet gaan kamperen, hebben we onze camping-partygrill in gebruik als tafelbarbecue. Vakantie in eigen tuin, zo voelt dat! Fijne zomer!”

ingrediënten

  • 250-300 g lamsrack
  • 600 g trostomaten
  • 5 eetl olijfolie
  • 6 eetl balsamicoazijn
  • 1 sjalot
  • 1-2 teentje(s) knoflook
  • optioneel: 2 takjes verse basilicum
  • 0,5 pain of 1 baguette
  • peper en zout

recept

Pel en snipper de sjalot. Meng 4 eetl olijfolie met de balsamicoazijn en sjalottenstukjes en knijp er het teentje knoflook in uit.

Smeer de lamsrack in met 1 eetl olie en bestrooi met wat peper en zout. Steek partygrill aan en grill de lamsrack in circa 10 minuten om en om bruin.

Snijd intussen de tomaten in parten en de basilicum in reepjes en meng met de dressing. Schep regelmatig om.

Serveer met vers Frans stokbrood. Ciabatta mag ook 🙂

Tip: lamsrack is ook heerlijk van de barbecue!