
lentesalade met lamssteak, peultjes en aardbeien
peultjes en lam: dat is voorjaar ten top. In combinatie met het fruitige accent van aardbeien is dit met recht een lentesalade!
ingrediënten van de week: peultjes & lamsvlees
kok: Lobke
“Fris, fruitig, snel gereed en heel erg lekker. Ik kreeg direct een voorjaarsgevoel bij het eten van deze maaltijdsalade op basis van kropsla (botersla kan ook). De lamssteak is ‘gemarineerd’ met munt en dat combineert geweldig met de aardbeien. Volgens mij kan een salade niet méér een lentesalade zijn dan deze! Fijn voorjaar! Laat die zon en de bloemen maar komen :)”
ingrediënten
- 200 g lamssteak
- 1-2 eetl olijfolie traditioneel
- 1 eetl extra vierge olijfolie
- 1-2 takjes munt
- 1 klontje boter
- 150 g peultjes
- 100 g aardbeien
- 100 g pasta
- 100 g krop- of botersla
- 2 eetl honing-mosterddressing
- (zee)zout en peper uit de molen
recept
Kook de pasta gaar, giet af, maal er peper (en zout) over en schenk er wat extra vierge olijfolie over.
Hak de muntblaadjes fijn, meng ze met de (traditionele) olijfolie en wrijf de lamssteak ermee in. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de lam 3-4 minuten rosé.
Blancheer de peultjes 2-3 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. Maal er zout over en meng met de pasta en de lam. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in plakjes.
Meng in een grote kom de sla met de dressing. Schep er de rest van de ingrediënten door.
Serveer bij de lentesalade eventueel nog een stukje stokbrood of toast met roomboter.