
salade van kropsla met graskaas, tuinkers en bacon
de superjonge graskaas krijgt in deze frisse salade bijval van scherpe tuinkers en zoute bacon
ingrediënten van de week: graskaas & tuinkers
kok: Lobke
“Ik ben van de oude kaas. Old Amsterdam, Parmezaan. I love it. Heel jonge kaas eet ik zelden en koop ik zelf nooit. Graskaas verraste me: het is enorm romig en ook de smaak is totaal niet laf. Desalniettemin heeft hij wat pit nodig, dus de combinatie met scherpe tuinkers is perfect.”
ingrediënten
salade:
- 1 kropsla
- 100 g graskaas
- 100 g sperziebonen
- 4-6 plakken bacon
- 2 eieren
- 10 g tuinkers
- 10 g alfalfa
- stukje stokbrood of 1-2 sneden witbrood (ca 50 g)
- peper en zout
dressing:
- 1 eetl witte wijnazijn
- 2 eetl extra vierge olijfolie
- 1 eetl vloeibare honing
- 1 theel mosterd
- peper en zout
recept
Dop de sperziebonen en halveer de hele lange. Kook ze samen met de eieren in gezouten water beetgaar (ca. 6-8 minuten). Spoel af met koud water. Pel de eieren.
Snijd het stokbrood in blokjes, leg deze op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout. Maak croutons door ze circa 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200C te zetten.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd de onderkant eraf, halveer de krop en snijd beide helften in reepjes.
Presentatietip: Houd eventueel een paar grote bladeren heel om rondom in een ondiepe schaal langs de rand te leggen, zodat je een ‘nestje’ maakt voor de salade.
Bak de bacon uit in een koekenpan en snijd in reepjes. Snijd de graskaas in blokjes.
Meng sla, bonen, croutons, alfalfa, tuinkers en bacon door elkaar. Leg in een schaal. Snijd de eieren in vieren en leg de parten op de salade.
Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing goed te mixen. Schenk vlak voor serveren over de salade.