
mac and cheese
optimaal genieten van deze romige mac and cheese op internationale anti-dieetdag
gerecht van de week: vette hap
kok: Jeannette
“Vroeger stond macaroni nogal eens op het menu. Tegenwoordig heet het ‘pasta’ en is het penne, spaghetti of iets anders chics. Hoog tijd dus weer eens voor een ouderwetse macaroni-schotel. Boordevol volvette kaas en romige bechamel. Mmmmm”
ingrediënten
- 20 g roomboter
- 30 g bloem
- 425 ml melk
- paar takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
- 275 g kaas (ik had 170 g cheddar en 100 g boerenbelegen)
- 150 g ham
- 2 tl mosterd
- worchestershiresaus
- 250 g macaroni
recept
Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe, roer goed door elkaar en laat even bakken. Als je de geur van biscuit ruikt voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Roer telkens goed door. Voeg de tijm toe en laat de saus onder regelmatig roeren al pruttelend dikker worden. Kook ondertussen de macaroni beetgaar en warm de oven voor op 180ºC. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan de saus. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg toe aan de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper, mosterd en worchestershiresaus. Voeg de uitgelekte pasta toe en roer goed door elkaar. Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal en bestrooi het gerecht met de resterende kaas. Zet het gerecht in de oven en laat de bovenkant mooi bruin worden.
Lekker met een groene salade