
minestrone met prei en cannellinibonen
deze minestrone met prei, cannellinibonen en spek is perfect als winterse lunch of makkelijke avondmaaltijd. Rijkgevuld en snel klaar!
ingrediënten van de week: witte bonen & prei
kok: Jeannette
“Ik liet me deze week inspireren door de Italiaanse minestrones. Immers: winterse dagen vragen om rijkgevulde soepen. Als verwarmende lunch of als makkelijke avondmaaltijd. Een goedgevulde minestronesoep bevat verse seizoensgroenten, peulvruchten en pasta, rijst of spelt (farro). Dus met bonen en prei kon ik wel uit de voeten! Je kunt gedroogde peulvruchten gebruiken, maar de bereidingstijd van de soep wordt dan beduidend langer. Ik koos voor bonen in blik, omdat ik snel klaar wilde zijn. En het hongerige kleintje, dat om mij heen scharrelde, vond deze soep ook echt heerlijk. Kindvriendelijk dus, dit gerecht!”
ingrediënten (4 personen, voorgerecht)
- 1 el olijfolie
- 100 g spek
- 2 preien
- 2 el zongedroogde tomaatjes
- 1 tl pikante paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 tasty tom-tomaatjes
- 1 L groentebouillon
- 125 g farro
- 1 blikje cannellinibonen
- Parmezaanse kaas
- peterselie
- peper en zout
recept (4 personen)
Verhit de olie in een soeppan en bak het spek ca. 5 min. Snijd de preien in ringetjes. Het stugge groen gebruik je niet. Fruit de prei 5 min. mee. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze samen met het paprikapoeder en tomatenpuree toe. Knijp de knoflookteentjes uit boven de pan en fruit alles nog ca. 5 min. Ontvel ondertussen de tomaten door ze in te kruisen en even onder te dompelen in kokend water. Verwijder de pitjes en voeg ze samen met de bouillon toe aan het groentemengsel. Laat ca. 15 min. koken. Voeg de farro toe aan de soep en laat 10 min. meekoken. Warm de laatste 5 min. de afgespoelde bonen mee. Breng de soep verder op smaak met peper en zout, Verdeel de soep over 4 ruime kommen en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en peterselie. Je kunt er brood bij serveren, maar dat hoeft op zich niet aangezien deze soep goedgevuld is.
tip
Vind je de soep te dik worden, voeg dan een beetje water toe. Overigens, als je de soep bewaard zal de farro steeds meer opzwellen. Dat is dus niet aan te raden. Wil je wel meer maken, verdeel de soep dan in porties en voeg aan de portie die je direct gaat eten de farro toe.