overnight oats met boekweit, abrikoos, kokos en banaan

voordeel van ‘overnight’ is dat je voedzame ontbijt met boekweit al klaar is als je opstaat!

ingrediënten van de week: boekweit & banaan
kok: Lobke

“Een ontbijt moet voor mij granen, fruit en (plantaardige) zuivel bevatten. Of het nu kwark met muesli / granola is, boekweitpap of – in het weekend – een broodje met verse jus, een fruitshake en cappuccino. Overnight oats had ik nog nooit geprobeerd, omdat ik meestal niet zo ver vooruit denk :-). Het is echter een fantastische uitvinding! Je ontbijt staat gewoon kant-en-klaar gereed in de koelkast! Ik heb boekweit (zaden/korrels) en havervlokken gebruikt. Boekweit – zeker in deze vorm – is enorm voedzaam, dus je kunt op dit ontbijt gemakkelijk tot de lunch teren.”

ingrediënten (1-persoons portie)

  • 60 g boekweit (zaden/korrels)
  • 60 g havervlokken
  • 1,5-2 eetl geraspte kokos
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 100 g banaan (of: 1 kleine banaan / 0,5 grote banaan)
  • circa 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 eetl honing
  • snufje zout

recept

Snijd de banaan in de lengte doormidden en snijd er plakjes van. Snijd de abrikozen in reepjes.

Doe alle ingrediënten behalve de amandelmelk in een kom of groot glas en meng goed. Schenk de melk erop totdat het ontbijtgranenmengsel net ‘onder water’ staat.  Zet afgedekt een nacht in de koelkast.

Tip: lekker met een handjevol amandelen, hazel- en of walnoten met cranberry’s