panna cotta met frambozen en munt

deze chique panna cotta met frambozen en munt is een zomerse variant op het alom bekende Italiaans puddinkje. Weinig ingrediënten en makkelijk om te maken

 

ingrediënten van de week: frambozen & room
kok: Jeannette

“Vroeger aten wij altijd iets na. Dat kon van alles zijn: eigengemaakte luchtige griesmeelpudding, rijstebrij of kwark met appel en rozijnen. Of mijn moeder zette een pak vla of yoghurt op tafel. En dat aten wij dan met cornflakes of rice crispies erin. Wie eet er tegenwoordig doordeweeks nog wel eens een toetje? Wij niet in ieder geval. Geen idee waarom niet eigenlijk. Hoog tijd om daar deze week eens verandering in te brengen. Ik maakte een eenvoudige, maar o zo lekkere panna cotta. Met een frisse muntsmaak en zoetzure frambozen. Een goed geslaagd experiment. En vind je niet dat ze er chic uitzien?Kwestie van de juiste vormpjes. Ik kocht ze bij de kookwinkel. Je kunt het gerecht natuurlijk ook gewoon in kleine glaasjes maken. Net zo leuk op tafel.”

ingrediënten (4 personen)

  • 125 g verse frambozen
  • ½ vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk
  • 75 g suiker
  • 3 takjes verse munt + extra om te garneren
  • 4 blaadjes gelatine

recept

Houd 8 frambozen achter. Schraap het merg uit het vanillestokje en zet het op met de room, melk, suiker, takjes munt en de frambozen. Week de blaadjes gelatine in koud water. Zet, als het roommengsel kookt, het vuur uit. Vis de takjes munt eruit en pureer de room met frambozen met de staafmixer. Zeef het mengsel (zodat de frambozenpitjes achterblijven) en roer de blaadjes gelatine er 1 voor 1 door. Maak de puddingvormjes nat met koud water (niet afdrogen) en schenk het roommengsel erin. Laat de panna cotta’s circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer ze met de achtergehouden frambozen en een klein blaadje verse munt.

tip
je kunt dit gerecht ook maken met diepvriesframbozen. Garneer dan wel met verse frambozen of alleen met een takje munt. Diepvriesframbozen zien er, eenmaal ontdooid, niet zo mooi meer uit.