pasta met aardpeer en snijbiet

de aardse smaak van aardpeer gestoofd in knoflook met de romige pasta blijkt een ‘match made in heaven’

 

ingrediënten van de week: aardpeer & pasta
kok: Lonneke

“Soms is het nogal een uitdaging om met de ingrediënten van de week iets te maken wat de kinderen ook aanspreekt. Het lukt bijna elke week hoor, maar of ik op de dagelijkse vraag ‘mam, wat eten we?’ kon scoren met het antwoord ‘aardpeer’ leek me twijfelachtig. Gelukkig is pasta altijd goed. Pasta kan met alles, dus ook met aardpeer. Sterker nog, het combineert voortreffelijk goed! Aardperen hebben een aardse, nootachtige smaak. Ook hebben ze wel iets weg van de smaak van artisjokhart. De kinderen vonden deze simpele pasta met aardpeer in ieder geval heerlijk. Een blijver op ons menu!”

ingrediënten (4 personen)

  • 400 g pasta (bijv. fusilli)
  • 200 g aardpeer
  • 500 g snijbiet, gewassen en fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml (kook)room of plantaardige room
  • olijfolie, peper, zout

recept

Schil de aardperen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de uien. Bak de plakjes aardpeer en 3 uitgeperste teentjes knoflook even mee met de uien en laat het dan met de deksel op de pan zachtjes stoven (10 minuten is wel genoeg). Kook de pasta al dente in gezouten water. Roerbak de snijbiet met 1 teentje knoflook in een aparte pan. Breng de snijbiet op smaak met peper en zout. Meng de room door de aardpeer en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en voeg het toe bij de aardpeer. Warm even goed door en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe.

Ik hield de snijbiet apart, maar je kunt het ook door het pasta-aardpeermengsel mengen. Lekker met wat extra versgemalen zwarte peper.