pasta met avocadopesto en kip


supersnel pastagerecht met romige avocadopesto en kant-en-klaar gegrilde kip

 

gerecht van de week: klaar binnen 15 minuten
kok: Lonneke

“Lekker makkelijk, deze pasta met avocadopesto en kip. Ik durf te beweren dat je het zelfs binnen 10 minuten op tafel kunt zetten. Ik gebruik kant-en-klaar gebraden kipfiletplakjes, kerstomaatjes en een pesto van avocado, basilicum, babyspinazie, amandelen en Parmezaanse kaas. De pesto is ook lekker als spread voor op brood, toast of pizza. Het gerecht is heel makkelijk aan te passen: paprika in plaats van tomaat of walnoten in plaats van amandelen. Vegetariërs laten de kip weg, veganisten ook de Parmezaanse kaas. Ook lekker als pastasalade voor de lunch met een restje koude pasta.”

ingrediënten (4 personen)

  • 400 g verse pasta of gedroogde pastavorm van kleiner formaat met korte kooktijd
  • ca. 200 g cherrytomaat/kerstomaatjes, gehalveerd
  • ca. 150 g gebraden kipfiletplakjes

voor de avocadopesto:

  • 1 grote volle hand basilicumblaadjes
  • 1 grote volle hand babyspinazie
  • 1 grote, rijpe avocado (of 2 kleine)
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el (geroosterde) amandelen
  • sap van een halve citroen (ca. 3-4 el)
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • ca. 90 g Parmezaanse kaas (geraspt of in flakes)
  • versgemalen peper en (zee)zout

recept

Kook de pasta beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Mix ondertussen in een kom van een keukenmachine of met een staafmixer alle ingrediënten voor de avocadopesto door elkaar (houdt wat Parmezaanse kaas apart voor de garnering). Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de pesto wat smeuïger te maken. Roer de avocadopesto, kerstomaatjes en stukjes gegrilde kip door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.