pasta met gepocheerde sint-jakobsschelpen en lamsoor

een licht, ziltig pastagerecht met een bijzondere groente en luxe schelpdieren

 

ingrediënten van de week: sint-jakobsschelpen & lamsoor
kok:
Lobke

“Sint-jakobsschelpen en lamsoor zijn een prachtig koppel aan luxe ingrediënten. Je hoeft er niet al te veel mee te doen om er een heerlijk ziltig gerecht mee te maken. Lamsoor is een bijzondere groente, die niet overal heel makkelijk verkrijgbaar, maar je kunt het goed bestellen bij de visboer. Neem je direct wat luxe schelpdieren mee :)”

ingrediënten (2 personen)

  • 200 g lamsoor
  • 40 g roomboter
  • 6 sint-jakobsschelpen
  • 100 ml kookroom
  • 0,5 blokje visbouillon
  • stukje pecorino
  • 2 eieren
  • 150-200 g spaghetti
  • peper en zout

recept

Kook water met wat zout voor de pasta.

Los de visbouillon op in 100 ml kokend water. Voeg 100 ml kookroom toe en kook iets in op laag vuur.

Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Kook de eieren.

Smelt de boter in een hapjespan en voeg de lamsoor toe. Smoor circa 5 minuten. Schep af en toe even om.

Pocheer de sint-jakobsschelpen circa 4 minuten in de romige bouillon – houd deze tegen het kookpunt aan (niet laten koken dus).

Giet de pasta af en schep op de borden. Schep er wat room over en bestrooi met peper uit de molen. Schep er de lamsoor op, de schelpdieren. Rasp er wat pecorino over. Serveer met het ei.