
pasta met romanesco, zalm en pistachenoten
Pasta met romanesco, zalm en pistachenoten: lekker en handig voor doordeweeks. Snel klaar en goedgekeurd door de kleine!
ingrediënten van de week: zalm & romanesco
kok: Jeannette
“Weinig tijd, dus moest iets bedenken wat snel klaar was. Pastaatje dus. Ideaal voor doordeweek. En de kleine rakker van 2,5 vond het ook heerlijk. Das mooi meegenomen na en lange werkdag.”
ingrediënten (2 personen)
- 175 g spaghetti
- 1 el olie
- 1 sjalot
- 100 g crème fraîche
- 300 g verse (wilde) zalm
- 1/2 romanesco, in kleine roosjes
- 1 biologische citroen
- 2 eetlepels pistachenootjes, gehakt en geroosterd
recept
Breng water in een ruime pan aan de kook. Voeg, als het water kookt, de pasta toe. Voeg de laatste 3 minuten de kleine roosjes romanesco toe.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot ca. 5 minuten, voeg de crème fraîche toe en laat smelten. Voeg de in stukken gesneden verse zalm toe. Schep de pasta en romanesco uit de pan in de hapjespan en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over 2 borden, rasp er wat citroenschil over en bestrooi met geroosterde pistachenootjes. Lekker met een schijf citroen.