pasta met tomaten en ansjovis uit blik


pasta met tomaten uit de voorraadkast: makkelijk, snel én lekker

 

gerecht van de week: uit de voorraadkast
kok: Lonneke

“Een zak gedroogde pasta, blikjes tomaat en ansjovis, een potje zwarte olijven en een blik doperwten. Grote kans dat je deze producten op voorraad hebt in je keukenkast. Deze week kook ik daar een simpel, snel maal van: pasta met tomaten en ansjovis uit blik. Lekker!”

ingrediënten (4 personen)

  • 400 g gedroogde pasta (van spelt of durum tarwe)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 blik tomatenblokjes
  • ½ blikje ansjovis
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm, majoraan)
  • ½ pot zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 1 blik doperwten
  • olijfolie, (zee)zout en zwarte peper

recept

Fruit de uien in wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg dan de gedroogde kruiden en de ansjovis toe en bak zachtjes mee tot de ansjovis uiteengevallen is. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat even zachtjes pruttelen. Voeg na een tijdje de zwarte olijven en de kappertjes toe aan de tomatensaus.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Roer op het laatste de doperwten door de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer de saus door de pasta en serveer.