pasta-met-tonijn-en-pistache

pasta met tonijn en pistache

Deze pasta met tonijn en pistache is geïnspireerd op de klassieke ‘pasta con aiglio e olio’. Maar dan met een heleboel fijne toevoegingen.

 

ingrediënten van de week: tonijn & pistache
kok: Jeannette

“Hoofdbrekens had ik, en ik had ze nog wel zelf voorgesteld, deze fijne ingrediënten. Wat te maken..? Weinig tijd en inspiratie. Dus het werd een pasta. Het pakte gelukkig erg smaakvol uit. De erwtjes zijn optioneel. Zonder ongetwijfeld ook heel erg lekker.”

ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 g spaghetti
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 groene peper, fijngesneden (optioneel met zaadjes, voor wie van pit houdt)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, platgeslagen
  • een handje pistachenootjes, gepeld
  • 2 tonijnsteaks
  • handje erwtjes, ontdooid (door ze onder de hete kraan te houden)
  • verse munt
  • verse peterselie

recept

Kook de pasta in ruim water met zout gaar. Verwarm vlak voor het einde van de kooktijd van de pasta in een koekenpan een flinke scheut olijfolie met de platgeslagen tenen knoflook en groene peper. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes. Bestrooi de tonijnsteaks met peper en zout. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de steaks kort aan aan beide zijden. Lekker als ze nog rauw zijn vanbinnen. Warm de erwtjes nog even mee in de olie en verwijder vervolgens de knoflook uit de olie. Giet de pasta af en roer door het olie-pepermengsel. Verdeel de pasta over 2 borden. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de borden. Snijd de tonijnsteaks in plakken en verdeel over de borden. Bestrooi naar smaak met fijngehakte munt en peterselie.